Navigation• Albums & artists
   > Gudrun Holck
• Links
• Press
• Who we are
• Contact

Search

Search this site:
Search the net: 

Tempo og dybder, der fænger

Anmeldelse i GROUND ZERO - Underground Music Magazine

Af Sophie Mørkholt Rasmussen

Artist: Gudrun Holck
Album: Muse
Released: 2004
Label: Mild Records
Genre: Verdensmusik

Muse er inspireret af og dedikeret til Gudruns nu afdøde læremester Fela Anikulapo Kuti fra Nigeria. Et af numrene figurerer også Danish World Awards' opsamlingsplade fra 2004.
Muse er kompliceret... Og samtidig også meget smuk. For denne anmelder i GZ er det en svært tilgængelig stil, men selvfølgelig ikke noget at lade sig slå ud af. Den musikalske side af pladen er spændende. Der er nogle rigtig gode beats med tempo og dybder, der fænger lige med det samme. Jeg har ingen forstand på de enkelte effekter, en del af dem hjemmelavede, men selve det instrumentarium, som bliver brugt, pirrer virkelig nysgerrigheden. Ingen mislyde. Det trommer i fingrene; meget opfordrende. Nej, udfordrende. Og musikken virker bekendt, men er ved gud aldrig blevet spillet på mit anlæg før. Så det kan vel kaldes en slags urlyd. Et ord, der er lidt nemt at klistre på verdensmusikken, og dog skal det ikke opfattes nedladende.
Noget, der også er spændende på denne plade, er brugen af åndedrættet. Heftige rytmiske åndedræt, der bliver et instrument i sig selv, en del af beatet. Og det lyder rigtig fedt; kryber ind under huden. Desværre bliver vokalen ofte et irritationsmoment. Mine danske ører og amerikaniserede sans for skønsang opfatter den som disharmonisk. I andre musiktraditioner bruges andre toner, så det er måske helt berettiget. En del af irritationen går nu også på, at teksterne er på engelsk. Det virker enormt distanceret. Personligt mener jeg, det kunne være fedt, om Gudrun havde brugt sit eget oprindelige sprog for autencitetens skyld – og dermed havde tilføjet albummet mere intensitet.

• Ground Zero: www.grooveinc.dk/groundzero
• Som pdf: www.grooveinc.dk/groundzero/issues/issuetwelve.pdf
Album info

Album title: ‘Muse’
Catalogue number: MILDCD002

Album release DK: Juni 29, 2004
Distribution: Cope Records – GDC

Online distribution: CD-skiven 
• Yderligere information om Gudrun Holck

 
 
    
Andre album

'Muse' af Gudrun Holck er Mild Records andet album.
Pernilla Aidt udkom i oktober 2003 med albummet 'Serene'.
Køb album

Albummet 'Muse' kan købes online hos CDskiven